Quesadilla's met tonijn en spinazie
Hieronder het recept voor eiwitrijke quesadilla's die je als ontbijt, lunch óf diner kunt eten.
Voedingswaarden
Per quesadilla:
- 500 kcal
- 45 gram koolhydraten
- 35 gram eiwit
- 20 gram vet
- 3 gram vezels
- 1 gram suiker
Ingrediënten
Dit heb je nodig voor 1 quesadilla:
- 2 volkoren wraps
- 1 blikje tonijn (100 gram)
- 50-100 gram spinazie
- Snufje zout
- Bertolli olijfolie-spray
- Optioneel: 2 plakjes cheddar
Bereiding
En zo ga je te werk:
- Spray de koekenpan lichtjes in met Bertolli olijfolie-spray.
- Bak de tonijn kort, tot de randjes lichtbruin worden.
- Voeg de spinazie toe en bak dit kort mee.
- Verspreid het mengsel van tonijn en spinazie nu over je wrap.
- Doe er een snuf zout overheen.
- Plaats de andere wrap er bovenop.
- Bak nu je eerste quesadilla goudbruin, aan beide kanten.
- Eet smakelijk!
Tip! Om je quesadilla goed om te draaien zónder de ingrediënten eruit te laten vallen, leg je voorzichtig een bord in de koekenpan. Zorg ervoor dat de onderkant van het bord naar boven wijst. Leg je hand op het bord en draai ondertussen de koekenpan om, waardoor de quesadilla op het bord komt te liggen. Zet het bord neer en leg met beide handen de quesadilla weer in de koekenpan.
Variatietips
Is het je cheat day of ben je aan het bulken? Voeg dan 2 plakjes cheddar kaas toe na stap 5.